Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Känner du någon ung ledare som bör hyllas för dennes insatser? Skicka då in en nominering Kompassrosen, ett stipendium från Kungens Stiftelse Ungt Ledarskap.
 
Missa inte möjligheten att vara med på världens, genom tiderna, största blindlunch med mål att ta sig in i Guinnes rekordbok.
 
Under helgen arrangerades läger inom rullstolsdans i Karlstad för första gången. Och vilken succé det blev. "Intresset har varit jättestort".
 
När parabadminton-VM avgörs i sydkoreanska Ulsan gör Rickard Nilsson sitt andra världsmästerskap. Svensken är rankad sjua i världen och är redo att utmana världstoppen.
 
Vi söker en person som ska hjälpa oss med att definiera hur ett ”kompetenscentrum” för parasporten ska se ut och arbeta för att därefter stötta oss i att starta upp dess verksamhet. Ansökan senast 15 december.
 
Zebastian Modin är nominerad till ett av idrottssveriges mest ärofyllda pris, årets manliga idrottare på Idrottsgalan. ”Jag blev väldigt förvånad och glad”, säger Modin.
 
Parafotbollen kommer allt närmare inkludering i Svenska Fotbollsförbundet. ”Att vi kan samla all fotboll under samma paraply är något vi alla tjänar på”.
 
Hela 64 tävlande från totalt åtta länder deltog i den första stora internationella tävling som Lunds Karateklubb arrangerade i samband med sin satsning med fokus på personer med funktionsnedsättning.
 
Under 2017 var det historisk premiär för Svenska Parasportgalan. En gala som uppskattades rejält och hade stort genomslag i Sverige och nu är 2018 års gala snart här.
 
År 1959 arrangerades Solnaspelen för första gången. År 2017 heter idrottstävlingen Stockholm Paragames och arrangeras för 58:e gången. "I helgen är det återigen dags".
 
Samarbetet mellan Parasport och SM-veckan blir bättre och bättre. Handigolf, rullstolstennis, para-simning och nu även showdown är idrotter som finns representerade under sommar-SM.
 
Västra Götalandsregionens parasportstipendium delades ut under tisdagen. En av de som prisades var Olof Ryberg. "Det finns många duktiga paraidrottare som förtjänar den uppmärksamhet och det ekonomiska stöd som stipendiet".
 
Bör någon från Parasporten få pris på Idrottsgalan? Se till att nominera nu.
 

Bildextra: Tunaspelen 2017

(2017-10-18 11:06)
Här hittar du alla underbara bilder från årets upplaga av Tunaspelen i Eskilstuna.
 
Hög kvalitet på tävlingarna och en värdefull erfarenhet för idrottarna. Så sammanfattar truppledaren Lisa Lundell de europeiska ungdomsspelen i Italien.
 

INNEBANDYTRÄNINGAR PÅ MÅNDAGAR och SÖNDAGAR

I SUNDSTA

IMG_6607

 

 

GULDBOLLEN PRISUTDELNING

IMG_6288

 

Greklandsgänget

IKCGRECCE

Postadress:
IK Carlstad - Parasport
Liegatan 1
66734 Forshaga

Kontakt:
Tel: 0705081475
E-post: This is a mailto link

Se all info